TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA HELLEKELEILLÄ !

Helleajanjakson aikana meiltä voi noutaa nurmikkoa ja toimitamme siirtonurmikkoa suoratoimituksina (ei yön yli toimituksia).

Kuumina päivinä toimituksien kanssa tulee varmistaa mahdollisimman nopea asennus ja kastelun aloittaminen. Kastelu tulee aloittaa jo heti asennuksen alkaessa, max. 10 - 15 min. sisällä asennuksen aloittamisesta!

Suosittelemme mieluummin siirtämään toimitushetkeä viileämmälle ajankohdalle, mikäli asentamisen aloitusta ei ole mahdollista aloittaa välittömästi toimituksen saavuttua.

Ota yhteyttä!

Kuumalla säällä siirtonurmikkorullat kuumenevat nopeasti (ts. kompostoituminen alkaa). 

Juurtumisen takaamiseksi myös asennuspohjan tulisi olla kostea (mutta ei täysin läpimärkä) jo ennen asentamisen aloitusta.

Asennetun siirtonurmikon kastelu pitää aloittaa heti, jo asentamisen edetessä. Ohjesääntönä helteisenä päivänä jo max. 10 - 15 min. kuluttua. Kastelutarvikkeet on siis hyvä olla esillä ja valmiina kasteluun jo etukäteen. Suuremmilla asennusalueilla asteluletkun tulisi olla halkaisijaltaan vähintään 20mm.

Kastelu voidaan jakaa kolmeen päävaiheeseen:

  1. Asennuksen aikainen kastelu, jolla varmistetaan, että nurmikko ei pääse kuivumaan asennuksen aikana. Kastelu aloitetaan asennuksen edetessä. Mitä lämpimämpi keli, sitä nopeammin kastelu pitää aloittaa, helteellä jo 10-15 min. sisällä - Aurinko kuivattaa hetkessä juuri asennetun nurmikon.
  2. Alkukastelulla tarkoitetaan vasta-asennetun nurmikon kastelua ennen nurmikon juurtumista. Alkukastelun tarkoitus on antaa nurmikolle hyvät juurtumismahdollisuudet samalla tiivistäen nurmikkomaton pohjamaata vasten. Juurtumisen varmistamiseksi nurmikkoa on alkukastelussa kasteltava niin paljon, että nurmimaton alla oleva pohjamaa on kauttaaltaan läpimärkä (tarkista katsomalla nurmimaton alle).
  3. Helteisinä ja paahteisina päivinä vasta-asennettua nurmikkoa tulee kastaa 2 - 3 kertaa päivässä. Tarkoitus on pitää nurmikko kosteana.

Lue lisää kastelusta.