Valmisnurmikon toimitus

Asennus- ja toimitusajat

Valmisnurmikon toimitukset alkavat normaalisti toukokuun alussa, jatkuen koko kesän ja päätyen syksyllä maan jäätymiseen. Kesän kaikkein kovimpien helteiden aikana on alkukastelun onnistuminen haastavaa. Pystymme toimittamaan valmisnurmikkoa joustavasti lyhyelläkin toimitusajalla.

Pikkurulla vai maksirulla

Pieniin ja monimutkaisiin kohteisiin suositellaan pikkurullia (0,4m x 2,5m). Pikkurullat toimitetaan 1 m x 1,2 m kuormalavoilla. Yhdellä kuormalavalla on noin 50 m2 ja se painaa noin 1000 kg. Tyypillisesti yksi henkilö asentaa 50 m2 valmisnurmikkoa parissa kolmessa tunnissa. Siirtonurmikon maa-aineksen/juurikerroksen paksuus on noin 2 cm.

Maksirullaa on kahta eri leveyttä, 1,2m leveää ja 0,6m. 1,2m koostuu kahdesta 0,6 m leveästä rullasta. jotka ovat yhtenäisen putken päällä ja asennetaan yhdessä. Maksirullia käyttäen asennat suuret ja selkeät alat helposti ja kustannustehokkaasti. Voit vuokrata asennuskoneen meiltä. Asennuskoneen avulla kaksi henkilöä asentaa 1,2m leveitä maksirullia kolmessa tunnissa noin 500 m2.

Kuljetus ja varastointi

Kuljetuksen aikana valmisnurmikon tulisi olla suojattuna auringonvalolta, viimalta ja sateelta, jottei nostettu nurmikko vaurioituisi.

Siirtonurmilavoja ei saa peittää tiiviisti. Nurmilavojen tulee päästä ns. hengittämään. Tarvittaessa, esimerkiksi kovan sateen uhatessa, voidaan päälle levittää hetkellisesti vaikka pressu. Silloinkin pitää huolehtia, että ilma pääsee kiertämään lavojen ympärillä. Voit kääntää pressujen reunat ylös niin, että sivut jäävät avoimiksi.

Laatutakuu

Siirtonurmikollamme on laatu- ja kasvuunlähtötakuu, kunhan antamiamme asennus- ja hoito-ohjeita on noudatettu.