Usein kysytyt kysymykset

Mitä nurmikko maksaa?

Siirtonurmikon hinta määräytyy lajikkeen, tilattavan määrän ja toimituspaikan mukaan.

Nurmikkomaton paksuus?

Siirtonurmikon maa-aineksen/juurikerroksen paksuus on toimitettaessa noin 2 cm.

Lue lisää. 

Koska nurmikko on keväällä täysin vihreää?

Yleensä samoihin aikoihin, kun koivut ovat lehdessä.

Kukkiiko nurmikko?

Premium-nurmikko sisältää Juurtonurmikkaa eli Poa Supinaa, ja se kukkii vuosittain touko-kesäkuussa niin kutsutuin "röyhyin".

Milloin toimitukset alkavat?

Valmisnurmikon toimitukset alkavat normaalisti toukokuun alussa.

Nurmikon asennus kesähelteillä?

Helleajanjakson aikana meiltä voi noutaa nurmikkoa ja toimitamme siirtonurmikkoa suoratoimituksina, ei yön yli kuljetuksia. Emme pysty helteillä takaamaan nurmikon säilyvyyttä yön yli kuljetuksissa.

Kuumalla kelillä nurmikkorullat alkavat kuumentua nopeammin (kompostoituminen alkaa). Kuumina kesäpäivinä on harkitsemisen arvoista miettiä, voisiko toimitusta ja asennusta siirtää viileämpään ajankohtaan.

Kesän kaikkein kovimpien helteiden aikana on alkukastelun onnistuminen haastavaa. Kuumina päivinä tulee aina varmistaa mahdollisimman nopea asennus ja kastelun aloittaminen.

Kastelu tulee aloittaa jo heti asennuksen alkaessa, max. 10 - 15 min sisällä asennuksen aloittamisesta!

Toimet syksyllä?

Nurmikko pitää leikata ja hoitaa myös syksyllä. Liian pitkänä talvehtiva nurmikko altistuu helpommin talvituhoille. Leikkuutähteet, puiden lehdet sekä etenkin tammenterhot on talvehtimisen turvaamiseksi kerättävä pois ennen talven tuloa.

Lue lisää syksystä nurmikolla.

Milloin toimitukset päättyvät?

Toimitukset päättyvät syksyllä loka-marraskuussa, eli toimitamme siirtonurmikkoa käytännössä niin pitkään, kuin saamme nurmikkoa nostetuksi.

Siirtonurmikon asennus onnistuu aina maan jäätymiseen saakka.

Oikeanlainen lannoitus ja kalkitus?

Kasvualusta suositellaan lannoittamaan ennen nurmikon asennusta. Asennettu nurmikko tulee lannoittaa aikaisintaan kolmen - neljän viikon kuluttua asennuksesta. Lannoitettu, rehevä nurmikko pystyy hyvin kilpailemaan sammalta ja rikkakasveja vastaan. Lannoitus tehdään samalla tavalla kuin ensiluokkaista nurmikkoa hoidettaessa. (Noin 3-4 krt kasvukaudessa).

Lue lisää hoidosta.

Siirtonurmikolle käyvät lähes kaikki normaalit puutarhalannoitteet. Lannoitusmääränä kannattaa käyttää nurmikonlannoitusohjeen ylimpiä määriä, koska nurmikon tiheä ja vehreä kasvusto vaatii runsaasti kasvuvoimaa. Nurmikkoa voidaan lannoittaa myös luonnonmukaisilla lannoitteilla.

Kevätlannoitus annetaan nurmikolle heti lumen sulamisen ja haravoinnin jälkeen ja keskikesällä lannoitus uusitaan. Syksyllä nurmikolle levitetään syyslannoitetta, joka valmistaa nurmikon kestämään talven rasitukset.

Nurmikko kannattaa kalkita vuosittain noin 10 kg/100m2.

Koska leikkuu aloitetaan ja mikä on oikea leikkuukorkeus?

Asennettu siirtonurmikko leikataan ensimmäisen kerran jo muutamien päivien kuluttua asennuksesta, kun se on 5-6 cm pituinen. Ensimmäisillä leikkuukerroilla ruoho voidaan jättää hieman normaalia pidemmäksi, jotta juuristo vahvistuisi.

Jatkossa nurmikkoa leikataan, kuten ensiluokkaista nurmikkoa, yleensä 1-3 kertaa viikossa. Kerralla leikataan noin kolmasosa nurmikon kokonaispituudesta, joten mitä lyhyempänä nurmikon haluat pitää, sitä useammin sitä pitää leikata. Syynä tähän on, että ensiluokkainen siirtonurmikko kasvaa hyvin tiheänä ja vain nurmikon ylimmät osat tavoittavat yhteyttämiseen tarvittavan auringon valon. Mikäli pituudesta leikataan yli kolmasosa kerrallaan, nurmikon kasvu kärsii. Jos nurmikkoa on lyhennettävä enemmän, on lyhennys tehtävä asteittain.

Siirtonurmikoissamme käytetyt lajikkeet viihtyvät parhaiten:

PREMIUM-nurmikko 2,5-4 cm pituisina.

BASIC-nurmikko 4-6 cm pituisina.

Lue lisää hoidosta.

Mitä keväällä pitää tehdä?

Keväällä tärkeää on vanhojen lehtien tai oksien haravointi/poisto. Haravointi ja kevätlannoitus tehdään, kun maa on sulanut ja kuivunut talven kosteudesta.

Tarvittavat huoltotoimenpiteet ja ajankohdat löydät kätevästi huoltokalenteristamme.

Mikä on asennuksen aikataulu ja koska nurmikkoa voi käyttää?

Koska siirtonurmikko on elävä tuoretuote, se tulee asentaa toimituspäivänä.

Siirtonurmikko kestää kävelyä jo heti asennuksen jälkeen. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että juurtumisvaiheessa nurmikon pohja on hyvin pehmeää runsaasta kastelusta johtuen. Esim. pallopelit, golf ja pihajuhlat on parasta järjestää pari viikkoa asennuksen jälkeen, jolloin siirtonurmikko kestää jo normaalia käyttöä.

Millä leikataan nurmikkoa?

Suosittelemme nurmikon leikkuuseen robottileikkuria tai keräävää ruohonleikkuria.

Voiko siirtonurmen asentaa itse?

Siirtonurmen asentaminen on yksinkertaista, mutta fyysistä työtä vaativaa. Yksi (1m2) rulla painaa noin 20kg.

Asennusvideo ja ohjeita löytyy täältä. 

Millainen kasvualusta nurmikolle?

Suosittelemme käyttämään kasvualustana valmiiksi lannoitettua ja kalkittua hiekkaista nurmikkomultaa tiivistettynä 15-30cm. Hiekkaisassa nurmikkomullassa on yli puolet hiekkaa.

Lue lisää asennuksesta.