Basic siirtonurmi

Välitämme siirtonurmea myös muilta tuottajilta, jotka tiedämme ja tunnemme ammattitaitoisiksi tuottajiksi. Meillä on hyvät sopimukset, eli voit olla varma, että saat laadukkaan siirtonurmen kilpailukykyiseen hintaan.

Perinteinen siirtonurmen lajikkeisto koostuu niittynurmikasta sekä puisto- ja punanadasta. Näistä kummastakin käytetään seoksessa vielä eri alalajikkeita. Kylvettäessä siirtonurmea siemenseoksesta on valtaosa niittynurmikkaa. Kasvupaikka ja olosuhteet muokkaavat kasvuston lajikesuhteita niin, että nurmikan ja nadan suhteet voivat vaihdella eri kasvupaikoissa niin siirtonurmen viljelijällä, kuin jatkossa käyttäjällä.

Lajikkeet

Niittynurmikka on leveälehtinen tummanvihreä ns. jalkapallokenttien päälajike. Niittynurmikka on vaatelias kasvi. Se pitää kosteasta ravinteikkaasta ja ilmavasta maasta. Varsinkin niittynurmikka rakastaa aurinkoa ja eikä se pärjää varjossa. Se pitää suhteellisen korkeasta leikkuusta 30-50 mm

Puisto- ja punanadat ovat kapealehtisiä, ja kuten nimikin jo antaa osviittaa ovat ne puistojen päälajikkeita. Puisto- ja punanadat pärjäävät myös vaatimattomimmissa olosuhteissa. Ne eivät tarvitse niin paljon kosteutta eivätkä ravinteita ja ne sietävät hieman varjoakin. Ne voidaan leikata hyvinkin lyhyeksi.

Yhteenvetona on tärkeää huomata, että siirtonurmen asennuksen jälkeen on mahdollisuus merkittävästi vaikuttaa siihen, minkälainen nurmikko tulee jatkossa olemaan.

Leikkuu

Perinteisen siirtonurmen suositeltu leikkuukorkeus on 30-50 mm ja suositeltu leikkuumäärä kerralla on 1/3 ja ihan maksimissaan puolet. Mikäli nurmikko on päässyt liian pitkäksi pitää leikkuu korkeutta nostaa väliaikaisesti ja leikata muutamien päivien kuluttua taas hieman lisää pois.

 

Autamme mielellämme valitsemaan asiakkaalle oikeanlaisen siirtonurmen oikeanlaiseen paikkaan.