Kevätlannoitus osa 2

Oman pihan kevätlannoituksemme jäi tänä vuonna todella myöhäiseen. Päätimme vaihtaa aiemmin myymämme lannoitteen GreenCare kevät & kesä PLUS -lannoitteeseen. Tuotteen toimittajalla oli toimitusruuhkaa ja saimme lannoitteet vähän myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Viime vuonna käyttämässämme lannoitteessa oli minulle odottamaton yllätys, lannoite oli hyvää, jopa liian hyvää. Meillä on pari kääpiösnautseria ja ne tykkäsivät kovasti maistella lannoitemurusia nurmikolta, minkä vuoksi päätimme vaihtaa tuotteen. Tämä lannoite sisälsi mm. verijauhoa ja päättelimme, että herkullisuus voisi johtua siitä.

Ensin hieman suunnittelua, halusin katsoa mitä uusi lannoitteemme painaa. Meidän henkilövaaka näytti painoksi 6,5kg/10L per säkki.

Ravinnetasot (9-2-7) ovat hyvin lähellä edellisellä kerralla käyttämäämme tuotetta, joten päätin tavoitella vastaavaa levitysmäärää, eli 10L/100m2 pussin kyljessä on levitysohjeessa 10L/200m2, mutta tietoisesti halusin laittaa enemmän lannoitetta.

Lopputuloksena pitäisi olla n.650 kg/ha eli n.58 kg typpeä hehtaarille. Nurmikko kyllä kasvaa kovemmin, mutta omassa pihassa leikkuun hoitaa robotti, joten työtunnit eivät rasita minua henkilökohtaisesti. Hieman isompi ravinnemäärä saa vastaavasti aikaan toivottavasti tuuheamman kasvuston.

Loppuviikolla luvattiin vesisadetta, joten ennen sitä piti nurmikko saada lannoitettua. Lannoitteen levitinkin jopa toimi, vaikka olemme säilyttäneet sitä ulkona, mitä ei tietysti saisi tehdä.

Itse lannoitteen levittäminen kävi erittäin helposti, koska lannoite oli hyvin juoksevaa ja lannoiterakeet tasakokoista miniraetta. Näin se soveltui erittäin hyvin koneelliseen levitykseen.

 

Laitoin levittimen annostelun hyvin pienelle, jotta ei menisi ainakaan liikaa. Yhdellä kerralla levityksen aikana tarvittavasta lannoitteesta kului vajaa puolet. Seuraavan kertaan lisäsin vähän annostelua ja levitin toiseen kertaan ristiin ajaen.

Vesisadekin tuli luvatussa ajassa eli lannoiterakeet alkoivat sulaa heti. Omat koiramme eivät ainakaan vielä ole olleet kiinnostuneita uudesta lannoitteesta. Siltä osin lannoitteen vaihto mahdollisesti kannatti.